hack, microsoft

Ülkemizin evlatları boş durmuyor ve sesini bir şekilde duyurmaya devam ediyorlar. Bu kez Microsoft’un İrlanda ofisine ait web sitesi aracı olmak zorunda kalmış buna :) İnternetten okudum bu haberi, ve hoşuma gitmesi ayrı, bir de o kadar güldüm :)

9 yorum Beğen Paylaş Microsoft web sitelerinden birini daha hacklediler :)

Microsoft kendi pazarladığı çözümleri kullanmıyor mu?

Hemen hemen birçok site orijinal yazıdan kaynak göstererek yazıları yayınlamış. Ancak hacker arkadaşların bu siteye Türkçe mesaj bırakmasının şaşkınlık yarattığı söylenmiş. Arkadaş niye şaşkınlık yaratsın, aksine benim hoşuma gitti ve bir o kadar da güldüm :) Helal olsun diyorum :)

Asıl sorulması gereken soru, Microsoft kendi pazarladığı çözümleri kullanmıyor mu? olmamalı mı? Belirtilenlere göre İrlanda şubesi Windows Server 2003 sunucu sistemini kullanıyormuş. Halbuki bunun açıklarını gideren Windows Server 2008 sunucu sistemine geçiş yapmamışlar. Bunu üşengeçlik olarak mı değerlendirmek lazım, yoksa Windows Server 2008 sistemi gereksiz mi?

Kafa yormaya gerek yok, hepiniz geçin Apache sunucu yazılımına, boş verin gerisini :D

Medya siteleri link vermeyi öğrenmeli, çok amatör oluyor böyle :)

Medya web sitelerinin birçoğunda alttaki gibi yayınlanmış durumda haber:

Türkler, Microsoft’u Hack’ledi!

Microsoft’un resmi web sitesi, bir grup Türk hacker tarafından çökertildi. Sitenin ana sayfasına bayram mesajı bırakıldı. Bu haber, sadece SDN’de.

Bir grup hacker, Microsoft’un İrlanda ofisine ait resmi web sitesini hack’ledi. Microsoft.ie adresini, sunucunun güvenlik açığından faydalanarak hack eden korsanların Türk olması ve siteye Türkçe mesaj bırakmaları da şaşkınlık yarattı. Windows Server 2003 işletim sistemi üzerinde çalışan Microsoft İrlanda resmi web sitesinin özel bir datacenter’da yayın yaptığı da gelen bilgiler arasında. Diğer işletim sistemlerine göre daha güvenli olan Windows Server 2008′in neden bu sunucuda kullanılmadığı ve siteye bırakılan “Bayramınız mübarek olsun” mesajı, yabancı basında geniş yer bulmuş durumda.

İşte o Ekran!

Microsoft web sitelerinden birini daha hacklediler :)

ShiftDelete.Net

Bu sondaki ShiftDelete.Net nedir? Yazıyı yollayanın imzası mı? Eğer imza değilse bu, ve bir web sitesine aitse, neden link verilmiyor o web sitesine? Tamam ShiftDelete.Net bunu tercihe bırakmış olabilir ancak en azından teşekkür olarak bu yapılamaz mı? Hele bir de yazı içerisindeki görselleri bile orijinal web sitesinden çekerken? Amatörce olmuyor mu bu?

Haber kaynak: Türkler, Microsoft’u Hack’ledi!

10 Aralık 2008, 20.22 tarihinde yayınlanmış
Bu yazı 9 adet yorum almıştır ve bunların 9 ile 0 arası görüntülenmektedir. Yorumları RSS ile takip edebilirsiniz.
| 06 Eylül 2009 , 18:52
#9

Bu tür hack girişimleri türk düşmanı sitelere uygulansa daha da makbule geçerdi :shock:

| 25 Temmuz 2009 , 18:49
#8

Link verilme olayını anlamayan arkadaşlar var sanırım. Eğer yukarda site sahibi arkadaşın yaptığı gibi link verilirse google o siteyi daha üst sıralara çıkarır ve gazeteler arasında öyle bir seo manyaklığı türemiş durumdaki haberini (ç)aldıkları sitelere bile seo olmaması için link vermemek gibi bir küçüklük yapmaktalar. Halbuki yurt dışındaki medya sitelerine bakılırsa sadece konu içerisinde bir kelime olarak bile geçse o siteye link verilir ve servis övülür..

MS Server 2003 olayını da bazı arkadaşlar anlamamış yine. Her ne kadar Microsoft.ie bir yönlendirme de olsa İrlanda gibi bir ülkenin özel sunucusunda barındırılıyor ve Microsoft duyurusunu bile yapmadan önce ülkelere gönderir programlarını ilk olarak. Koca ülkenin Microsoft temsilciliğinin böyle bir hata yapması affedilecek bir davranış değil. Birde MS Server 2008 – Server 2003′e göre daha sağlamdır ve yüklenmemiştir, bu da akıllara Güvenli Olmadığı İçin mi yüklenmiyor? gibi bir soruyu getiriyor akıllara (gerçi yüklenmedi görüldü sonuçları)!

Site sahibi arkadaşı da seo uzmanlığı konusunda tebrik ediyorum :) maşallah google size çalışıyor :)

Başarılı insanları takdir etmek lazım.. Tebrikler..

| 29 Ocak 2009 , 04:00
#7

Microsoft’a oldum olası güvenmemişimdir zaten. Bazı servisleri gayet iyi ve kullanışlı fakat pazarlama stratejilerinden dolayı kanım ısınmıyor kendilerine.

| 20 Aralık 2008 , 19:07
#6

fake bunlar inanmayın oyle netten her gördüğünüz şeye, hacklenen bir sitenin internette resmi yayımaz mirr0ru ile anlaşılır hacklendiği,varsa bi zone kaydı yada baska bi sitede mirr0ru ozaman hacklendi diyebilirsiniz bu bariz belli ç.dısı bi sayfanın derlenmiş hali on dkka içinde size bu şekilde dunyanın en sağlam sitelerini hackliye bilirim :) )
not: tabi bu microsoftun hacklenemiceği anlamına gelmez, heryerde olduğu gibi microsoftunda güvenlik acıkları mevcut ama bu iş gerçekten sanılan kadar kolay bişi değil zaten akıllı bir lamerde bu açığı bulduğunda indexini basmak yerine belki beni microsofta alırlar diye açığın fixlenmesi için yetkililere mail ceker bu işler bole yani arkadaslar….

Tuğca Eker
| 14 Aralık 2008 , 17:51
#5

Tam olarak bir “hack” işleminden söz edemeyiz. Microsoft, ülke resmi sitelerinde yönlendirme sistemini kullanıyor. Yani siz microsoft.ie adresine girdiğinizde Microsoft un resmi (asıl) sitesi üzerinde bir yere yönlendiriliyorsunuz.

Bu işlemde 3. parti site yani ilk girdiğiniz microsoft.ie üzerinden yapılmış. Microsoft’un sistemine herhangi bir giriş yapılmamış yani.

| 11 Aralık 2008 , 02:32
#4

Server 2008 reklamlarına sinir olurdum. Yabancı bilişim siteleridne çıkar ne sesi kapatabilir ne de videoyu durdurabilirdim, sinir ederdi beni. Demek o kadar işe yaramazmış ki MS kendi sisteminde bile kullanmamış. :D

| 10 Aralık 2008 , 23:20
#3

Merhaba Hakan bey… Vesile ile bayramınızı da tebrik etmek isterim…
Yazınızın ilk kısmına katılmıyorum. Türkçe’nin ve Türkiye’nin adı keşke böyle vakalarla anılmasa. Hack yapılacaksa da amaca yönelik olmalı bence. Çocuk pornosu, warez, milli değerleri aşağılayıcı içerik vs… barındıran sitelere karşı…
Gelgelelim yazınızın ikinci kısmına ise yürekten katılıyorum. Ne yazık ki medyamız bir çok hususta cehalet kusuyor… Kasıtlı veya kasıtsız olabilir bu ama affedilesi değil. Oysa web üzerinden de yayın yapan kuruluşlarda web editörleri olsa, bu zorunluluk haline getirilse, böylesi hatalar gözden kaçmasa….

melih
| 10 Aralık 2008 , 22:09
#2

arkadaşım, “shiftdelete.net ” in bir imza olduğunu kim düşünür ki, bir website adresi olduğunu ilkokul çağındaki bir çocuk bile söyleyebilir bence. Gereksiz bir ayrıntıya takıldığını düşünüyorum.

Ayrıca kaynak olarak , link verilmeden dahi, gösterimde bulunmak kafi ; hele ki binlerce haber ve blog girdisi çalıntı olarak websitelerinde yayınlanırken..

saygılarımla..

| 10 Aralık 2008 , 21:58
#1

Yüzümde tatlı bir gülümseme bıraktı. Bu arada herkesin Bayramı Mübarek olsun :)

promosyon Oyunlar prefabrik Düşük fiyat listesi |Teknolojik Ürünler| promosyon promosyon
seo Ertan Dönmez Godaddy Promo Codes Reklam Ver! Reklam Ver! Reklam Ver! Reklam Ver!
© 2005 - 2010 Tüm hakları dmRy.net'e aittir.
Kullanım şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala-yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.
Dmry.net Vital Teknoloji tarafından desteklenmektedir
yukarı dön