DMRY.NET’e Hoşgeldiniz
Nerdeyim? GirişInternet › Mynet Blog mu, Yoksa WordpressMU mu?

Güzel bir soru değil mi? Duymuş ve kullanıyorsunuzdur belkide. Birkaç gün önce Mynet, blog servisini başlattı. Herkes başta bu sistemi Mynet’in hazırladığını sanmış ama halbuki herşey WordpressMU üstüne kuruluymuş. Peki Mynet böyle bir servis hazırlayamaz mı? Elbette hazırlar, fakat zamandan kazanmak için böyle bir yönteme gitmesi ile neden WordpressMU kullandığını saklamak istemiş, ya da istemeye devam ediyor?


Hamdi’den duydum ben de (Kendine Gel Mynet!!!) Ben dikkat etmemiştim fakat Hamdi ‘den kaçmamış. Mynet blog servisi, WordpressMU tabanlı olmasına karşın tüm blogların en altında copright her hakkı Mynet’e aittir yazıyormuş. Sanırım Hamdi’nin ve diğer internet kullanıcılarının öfkesini ve eleştirilerini duymuş olacaklarki, şu an için en azından bloglar altında Mynet Blog WordpressMU alt yapısını kullanmaktadır. yazıyor. Peki yeterli mi?

Yeterli olmalı mı?

Mynet Blog WordpressMU alt yapısını kullanmaktadır. yazısı yeterli mi bilmiyorum. Yani en azından WordpressMU kelimesinden Wordpress.org adresine bir bağlantı verilmesi daha uygun olurdu gibi. Bakınız Yahoo! örneği var. Yahoo! da small business paketi için WordpressMU kullanıyor ve ilgili sitelerin en altında Powered by WordPress bağlantısına yer veriyor. Bence gizlenmesine ya da üstünün örtülmeye çalışılmasına gerek yok diye düşünüyorum.

Yönetici paneline ne yaptınız öyle

Ayrıca belirtmeliyimki, blog yönetim panelini neredeyse silmiş atmışsınız. Blog hizmeti için biraz daha özgürlük tanımalısınız bence blogcularınıza. Ve bence çok daha farklılık getirmelisiniz. Sizin şu hizmetinizin çok daha iyisini, WordpressMU’nun kodlayıcıları wordpress.com adı altında veriyorlar zaten ;)

Olmamış
Mynet VDO çok hoştu ama Mynet Blog hiç olmamız Mynet..

Bu yazı 2 Temmuz 2007, 19:04 tarihinde yazılmış olup bu zamana kadar 1,469 kez görüntülenmiştir

Bu yazı 12 adet yorum almıştır ve bunların son 10 adeti görüntülenmektedir. Bu yazıya yapılan tüm yorumları görmek için arşivi görüntüleyiniz. TÜM YORUMLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

#12 – 09 Nisan 2008 , 14:28

Biraz geç olmuş olacak ama bu yazının kaynagına bakayım dedim ve H-Yaman sayfasına gittim Hamdi beyden böyle bir yazının kaynagını belirtmesini beklerdim
30 Haziran 2007 bildirgecte yayınlanan yazının 1 Temmuzda Hamdi bey tarafından yeniden keşfine üzüldüm.
http://www.bildirgec.org/yazi/mynet-blog-hizmeti
8O

  • Yorumlar: 1
  • İlk Yorum:
    09 Nis. 2008
#11 – 05 Temmuz 2007 , 18:20

de la ru

blog.mynet.com da mynet blog adi geçiyor lakin bloglara girip yazıları okumaya başladığınızda altta Mynet Blog Wordpress MU altyapısını kullanmaktadır yazıyor :) dolasıyla pek saklamamışlar

  • Yorumlar: 1
  • İlk Yorum:
    05 Tem. 2007
#10 – 04 Temmuz 2007 , 11:35

wordpress mu ben bir crno uzantılı blog aldım.seo tamamen berbat.izinler çok az.çok kullanışsız.para ödülü varmış doğru mu ?

  • Yorumlar: 23
  • İlk Yorum:
    01 Mar. 2007
#9 – 04 Temmuz 2007 , 00:38

H5N1

blog.mynet.com a karşı WordPress.com

rezillik hele bir de oraya link vermesin mynet bak başına neler gelio….

  • Yorumlar: 3
  • İlk Yorum:
    12 Mar. 2007
#8 – 03 Temmuz 2007 , 17:53

mynetin yapisini elestirdigimde benimle sacma sapan polemige girenleri düsünüyorum. alin iste, savundugunuz servisin gücünü görün.

dmry tebrikler, mantikli ve anlamli bu elestirini, o türkiyenin 1. numarali portal yöneticileri görecektir eminim.

bir de mynet snrz vardi öyle degilmi ? :evil:

  • Yorumlar: 7
  • İlk Yorum:
    15 Haz. 2007
#7 – 03 Temmuz 2007 , 11:24

Mynet den açılan bir blogun en altında “Mynet Blog WordpressMU alt yapısını kullanmaktadır.” yazısı bulunmaktadır.Tek sorun link verilmemiş.Anasayfadaki “Copyright © 2007 MYNET A.Ş. Telif Hakları MYNET A.Ş.’ ye Aittir.” yazısına aldırmayın.

  • Yorumlar: 10
  • İlk Yorum:
    15 Haz. 2007
#6 – 03 Temmuz 2007 , 01:52

Can

Bence msn speys gibi bir gudubetten çok daha iyi ama hak yemek başkasından alıp ben yaptım diye birde altını imzalamak ne kadar doğru.. 8O

  • Yorumlar: 4
  • İlk Yorum:
    03 Tem. 2007
#5 – 03 Temmuz 2007 , 01:15

Pekii. Wordpress CopyRight Değişimi İçin Hak satımı veya Lisanas Satımı Gibi bir şey yapıyor mu?

  • Yorumlar: 13
  • İlk Yorum:
    31 Ağu. 2006
#4 – 02 Temmuz 2007 , 22:54

emre

Bir wordpress kullanıcısı olarak alelen terbiyesizlik utanmadan copyrıght mynet….

bence seviyesiz olmuş…çocukca :evil:

  • Yorumlar: 1
  • İlk Yorum:
    02 Tem. 2007
#3 – 02 Temmuz 2007 , 20:58

Bu konudaki bir diğer tartışma ise hala Osman Börütecene’nin blogunda devam ediyor…

  • Yorumlar: 12
  • İlk Yorum:
    23 Mar. 2007
YAZIYI BEĞENDİN Mİ?

Yazını çok beğendim. Yeni yazılarının e-posta adresime gelmesini istiyorum :)

Haberler RSS Yorumlar RSS

© 2009 Tüm hakları dmRy.net'e aittir.
Kullanım şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala-yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.